Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- -170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τσιπ (περίπου 1 φλιτζάνι) ή χοντροκομμένα γλυκόπικρη σοκολατάκια
- -8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε 8 κομμάτια
- -2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- -1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη200 γραμμάρια
- -1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- -1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- -1/4 κουταλάκι αλάτι
- -1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις128 γραμμάρια
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετείτε τη σχάρα φούρνου στη μέση. Ετοιμάζετε ένα ταψί με διαστάσεις 30 x 40 εκ. με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.
Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά με τη ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τα ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε δυνατά με τη σπάτουλα. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά.