Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
Ελιές καθαρισμένες
1μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Ρίχνουμε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους, τα φασόλια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι. Έπειτα τις γεμίζουμε με τονοσαλάτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, 2 η σκάλα του φούρνου και μετά σερβίρουμε.