Υλικά

  • Για τη βάση
  • 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Για τη μους
  • 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (625 γραμμάρια)
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70 % κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

sidagi.gr


Εκτέλεση

Για τη βάση

Στο μπλέντερ ή στο μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.

Για τη μους

Ζεσταίνετε μία κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτσες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε.

Προσθέστε τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη βανίλια. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ και αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος δηλαδή την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.

Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με τη σαντιγί απαλά με μία μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες.