Υλικά
- 10 φέτες φέτες προσούτο κομμένες στα 2
- 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 25 γραμμάρια φιλέ αμύγδαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια πέννες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, 4 λεπτά πριν τις στραγγίσουμε, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μπρόκολο.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το προσούτο μαζί με τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμά του το σκόρδο, ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα μας.
Κατόπιν στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και την παρμεζάνα.