Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
  • Ανανά χοντροκομμένο
  • 8 κρεμμύδια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
  • Για τη σάλτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σως
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο, το κόβετε σε κύβους και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.

Έπειτα, προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμύδια και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε καλά.

Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.