Υλικά
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 5 μεγάλες μελιτζάνες
- 350 γραμμάρια τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ξεπικρίζετε σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά το πολύ. Έπειτα, τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Τις μεταφέρετε σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτετε, τέλος, όλα τα υλικά με το τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς, με αέρα, για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.