Υλικά

  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 μεγάλες μελιτζάνες
  • 350 γραμμάρια τυρί φέτα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ξεπικρίζετε σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά το πολύ. Έπειτα, τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.

Τις μεταφέρετε σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τις τριμμένες ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτετε, τέλος, όλα τα υλικά με το τυρί και ψήνετε στους 180 βαθμούς, με αέρα, για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.