Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για την πανακότα
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ κουαντρώ
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
150 ml γάλα 0%
20 γραμμάρια φρουκτόζη
10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Για την κομπόστα βύσσινο
½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Για την πανακότα
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60 γραμμάρια. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την κομπόστα βύσσινο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πάνω απο το γλυκό μας.