Υλικά

  • 2 βανίλιες σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο και 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστημένο)
  • 250 ml σόδα αναψυκτικό

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά, το χυμό πορτοκάλι, τη σόδα αναψυκτικό, τις βανίλιες σκόνη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο.

Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά.

Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά της ώρας.