Υλικά

  • 1 φύλλο δάφνης
  • κανέλα
  • δενδρολίβανο
  • γαρύφαλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • σπόρους από ρόδι
  • 1 ποτήρι μελάνι της σουπιάς φιλτραρισμένο
  • 800 γραμμάρια σουπιές φρέσκες και κομμένες σε λωρίδες
  • 1 πακέτο μακαρόνια No. 6
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια ξίδι δυνατό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πετιμέζι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν, επί 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, καίμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά, τις σουπιές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς, τα καρυκεύματα, το πετιμέζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Στολίζουμε με σπόρους από το ρόδι και λίγο μαϊντανό