Υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
από μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλιά κονιάκ
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
1 κουταλιά μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα, για να φουσκώσει ο χυλός. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το χυλό σε κουταλιές.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και αποκτήσουν καστανό χρώμα. Τέλος ραντίζουμε με μέλι.