Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
Για την ζύμη πίτσας
250 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο για ψωμί
4 γραμμάρια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
170 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ( κατά προτίμηση ρίγανη,βασιλικό και θυμάρι)
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζαμπόν καπνιστό ή βραστό σε κομμάτια
50 γραμμάρια μπέικον σε κομμάτια
4 καρότα τριμμένα στην λεπτή μεριά του τρίφτη
4 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
ρίγανη
Εκτέλεση
Για την ζύμη πίτσας
Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια, σταδιακά και λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλέυρι,προσθέτοντας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε το αλέυρι με ένα κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει και να γίνεται συμπαγής από το αλεύρι,την παίρνουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη εκεί. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας. Μόλις γίνει ελαστική, αλέιφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα σε αυτό.
Σκεπάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 60 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, ανοίγουμε το κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με τα χέρια μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη.
Η ζύμη για την πίτσα μας είναι έτοιμη. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Απλώνετε τη ζύμη στα ταψιά. Μοιράζετε και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας σε ολόκληρη τη ζύμη. Πασπαλίζετε με ρίγανη.
Από πάνω, προσθέτετε μικρές κουταλιές τυρί κρέμα, το καπνιστό ζαμπόν, τα θρυμματισμένα καρότα, το μπέικον και τα μανιτάρια.
Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά στον αέρα, στους 250 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.