Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια μεγέθους τηγανητής πατάτας
  • Αλάτι όσο χρειάζεται
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Λάδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες κολοκυθιού σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τις να καθίσουν για 5 λεπτά. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  2. Τοποθετήστε το χτυπημένο αυγό σε ένα ρηχό μπολ. Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού και την παρμεζάνα μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ.
  3. Βουτήξτε κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού στο χτυπημένο αυγό και, στη συνέχεια, στο μείγμα φρυγανιάς για να καλυφθεί. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.
  4. Προθερμάνετε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει σε ένα τηγάνι,
  5. Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες στο τηγάνι σε μία στρώση, δουλεύοντας σε παρτίδες αν χρειαστεί.
  6. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.