Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού φυσικό κακάο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη (ή τσιπς λευκής σοκολάτας)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπήστε μέχρι η ζύμη να γίνει κόκκινη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  5. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε στο μείγμα 1 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα (κρατώντας το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι για γαρνίρισμα).
  6. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βγάλετε 1,5- 2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη των μπισκότων και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να την ανοίξετε σε μπάλα. Τοποθετήστε τις μπάλες μπισκότων στο στρωμένο ταψί, σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστών μεταξύ τους.
  7. Ψήστε τα μπισκότα για 8- 11 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες, αλλά να παραμένουν μαλακά στη μέση. Μετά από ένα λεπτό, πιέστε την επιπλέον σοκολάτα στην κορυφή των μπισκότων.
  8. Αφήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.