Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού φυσικό κακάο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη (ή τσιπς λευκής σοκολάτας)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο με την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπήστε μέχρι η ζύμη να γίνει κόκκινη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε στο μείγμα 1 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα (κρατώντας το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι για γαρνίρισμα).
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βγάλετε 1,5- 2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη των μπισκότων και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να την ανοίξετε σε μπάλα. Τοποθετήστε τις μπάλες μπισκότων στο στρωμένο ταψί, σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστών μεταξύ τους.
- Ψήστε τα μπισκότα για 8- 11 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες, αλλά να παραμένουν μαλακά στη μέση. Μετά από ένα λεπτό, πιέστε την επιπλέον σοκολάτα στην κορυφή των μπισκότων.
- Αφήστε τα στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.