Υλικά
- 250 γρ. φουντούκια
- 1 1/2 κ. σ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 1/3 φλ. τσαγιού γλυκαντικό της επιλογής σας
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα της επιλογής σας ή 2 κ. σ. λάδι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Αν τα φουντούκια είναι ωμά προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε τα για 6-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Τρίψτε τα μαζί σε μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τη φλούδα. Δεν πειράζει αν μερικές επίμονες φλούδες δεν βγαίνουν.
- Σε ένα μούλτι χτυπήστε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα ή το λάδι και χτυπήστε για πολλή ώρα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.
- Αν θέλετε, προσθέστε το γάλα ή το λάδι και ανακατέψτε για 2 λεπτά.