Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
- 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 αγγούρια, κομμένα στη μέση και σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 1/3 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
- Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. αλάτι (ή ανάλογα με τη γεύση), 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή ανάλογα με τη γεύση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας, όπως ανάμεικτα χόρτα, ρεβίθια, ντοματίνια, αγγούρια, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι, ελιές και φέτα.
- Σε ένα μικρό μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ χτυπώντας μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.