Υλικά
Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζουμε μέσα τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Διαλύουμε το ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου. Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Όταν ο κόκκορας ψηθεί, τον βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τον ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Συμπληρώνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση και αδειάζουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάμε τον κόκορα. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε τα μακαρόνια. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr