Υλικά
Εκτέλεση Αν χρησιμοποιήσετε καταψυγμένο φύλλο, το αποψύχετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο προϊόν. Βάζετε σε μια κατσαρόλα δύο λίτρα νερό μέχρι να πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες να ζεματιστούν. Αφού ξαναπάρει βράση το νερό, αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά και έπειτα τις στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Κόβετε τις αγκινάρες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνετε στο τηγάνι να σοταριστούν για 2 επιπλέον λεπτά ενώ παράλληλα ανακατεύετε τακτικά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε εκτός φωτιάς. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και προσθέτετε τη λιωμένη φέτα, το λιωμένο ανθότυρο, λίγο αλατοπίπερο και τον άνηθο. Ανακατεύετε το μείγμα με το περιεχόμενο του τηγανιού και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά το ταψί και το πασπαλίζετε με σουσάμι. Στη συνέχεια βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο ένα-ένα τα πέντε πρώτα φύλλα κρούστας και τα στρώνετε το ένα επάνω στο άλλο αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Βάζετε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνετε και γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν αλείφοντάς τα ξανά με το λιωμένο βούτυρο. Καλύπτετε τη γέμιση στρώνοντας από πάνω ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα αφού πρώτα τα αλείψετε και αυτά με βούτυρο. Σουρώνετε λίγο τα φύλλα ώστε να έρθουν στο μέγεθος του ταψιού. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά, την βγάζετε απ’ το φούρνο και σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr