Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. τσαγιού πατάτες, ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 6 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ προσθέστε το μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αλείψτε μια αντικολλητική φόρμα τάρτας με ελαιόλαδο, ρίξτε το μείγμα του μπρόκολου, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, το μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα των αβγών στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αβγά. Αφήστε να κρυώσει λίγο και απολαύστε.