Υλικά

  • 85 γρ. πένες ολικής αλέσεως
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 2 κατεψυγμένα φιλέτα άγριου σολομού σε κύβους (περίπου 120 γρ. το καθένα)
  • Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 χούφτες ρόκα

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε την πιπεριά, σκεπάστε και αφήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει λίγο.
  3. Ανακατέψτε, σπρώξτε την πιπεριά στη μία άκρη και προσθέστε τον σολομό.
  4. Σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές.
  6. Προσθέστε το μείγμα με το σολομό στο μπολ, σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα επίσης στο σολομό, προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι και το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  7. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε.