Υλικά
- 85 γρ. πένες ολικής αλέσεως
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 2 κατεψυγμένα φιλέτα άγριου σολομού σε κύβους (περίπου 120 γρ. το καθένα)
- Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 χούφτες ρόκα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε την πιπεριά, σκεπάστε και αφήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει λίγο.
- Ανακατέψτε, σπρώξτε την πιπεριά στη μία άκρη και προσθέστε τον σολομό.
- Σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
- Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές.
- Προσθέστε το μείγμα με το σολομό στο μπολ, σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα επίσης στο σολομό, προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι και το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε.