Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 4 κ. σ. νερό
Εκτέλεση
- Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ.
- Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ.
- Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρετε και απολαύστε!