Υλικά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 115 γρ. βούτυρο
- 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)
- 55 γρ. ζάχαρη άχνη
- 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55
- 15 γρ. αλεύρι καστανιάς
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.
- Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.