Υλικά

  • 2 πατάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αβγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
  3. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί.
  4. Με ένα κουτάλι πάρτε το μείγμα και τοποθετήστε το στο τηγάνι για να δημιουργήσετε τις τηγανίτες.
  5. Μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Επαναλάβετε για το υπόλοιπο μείγμα.