Υλικά
- 2 πατάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αβγό
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αβγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί.
- Με ένα κουτάλι πάρτε το μείγμα και τοποθετήστε το στο τηγάνι για να δημιουργήσετε τις τηγανίτες.
- Μαγειρέψτε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλάβετε για το υπόλοιπο μείγμα.