Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
- Πασπαλίστε με πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα και να ψηθούν τα ντοματίνια.
- Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Τα ντοματίνια και το τυρί θα αναμειχθούν δημιουργώντας μια κρεμώδη σάλτσα.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και το διατηρημένο νερό τους και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα καλά.
- Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.