Υλικά
- 1 πατάτα
- 50ml γάλα
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ. σ. αλάτι
- 1 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αβγό
- Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε την πατάτα και ρίξτε το γάλα.
- Λιώστε την πατάτα μέσα στο γάλα και προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε το αλάτι, το βούτυρο, το αβγό και το μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
- Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για δύο ώρες.
- Βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί, ρίξτε τη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα (ή μπορείτε να πλάστε σε μικρές μπάλες).
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.