Υλικά
- 3 αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. λευκό ξίδι
- 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
- Διαχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο των αβγών και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, καθώς χτυπάτε ελαφρά. Κάντε το ίδιο με το εκχύλισμα βανίλιας και το ξίδι.
- Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αναποδογυρίσετε το μπολ και η μαρέγκα να μην μετακινηθεί καθόλου.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι δημιουργήστε λοφάκια μαρέγκας.
- Ψήστε για μία ώρα, μέχρι η μαρέγκα να μην κολλάει πια στη λαδόκολλα.