Υλικά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ανθότυρο
- 4 αβγά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά.
- Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τα λαχανικά και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ανακατέψτε άλλη μία φορά και ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχετε ελαφρώς λαδώσει.
- Ψήστε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα.