Υλικά
- 3,5 κιλά ντομάτες
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στη σάλτα ντομάτας και αλατοπιπερώστε.
- Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να πήξει.