Υλικά
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 3/4 φλ. τσαγιού ελιές
- 1/4 φλ. τσαγιού πάνκο
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σοτάρετε το πάνκο για 4-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και το κρεμμύδι και ανακατέψτε.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το μαϊντανό με τις ελιές, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την κάπαρη. Προσθέστε την παρμεζάνα, ξαναχτυπτήστε και στη συνέχεια προσθέστε λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, σουρώστε, βάλτε τα και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σάλτσα και το νερό που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Αν είναι λίγο το νερό, προσθέστε κι άλλο.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με το πάνκο λεμονιού.