Υλικά

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα τον πουρέ κολοκύθας, το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε κατ’ επιλογήν.
  5. Αποθηκεύστε την σούπα που περίσσεψε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3 ημέρες.