Υλικά
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα τον πουρέ κολοκύθας, το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε κατ’ επιλογήν.
- Αποθηκεύστε την σούπα που περίσσεψε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε μέσα σε 3 ημέρες.