Υλικά

  • 225 γρ. φαρίνα
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι

Εκτέλεση

  1. Το πρώτο βήμα που κάνετε πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, είναι να βγάλετε αρκετή ώρα πριν από το ψυγείο το βούτυρο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
  2. Κατόπιν, προθερμαίνετε τον φούρνο στους στους 180ºC
  3. Στη συνέχεια, λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  5. Αφού είναι έτοιμο το ρίχνετε σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε και 50 λεπτά.
  6. Με ένα μαχαίρι τσεκάρετε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνετε για άλλα 5-10’.