Υλικά
- 1 1/4 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα για ψητό
- 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 3 κ. σ. σόγια σος
- 2 κ. σ. ξηρό βασιλικό
- 2 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το χοιρινό μέσα σε ένα πιρέξ.
- Σε ένα μπολ ρίξτε την παρμεζάνα, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε το χοιρινό με το μείγμα της παρμεζάνας.
- Σιγομαγειρέψτε στο φούρνο το χοιρινό μέχρι να ψηθεί καλά, για 6- 7 ώρες.
- Αφαιρέστε το ψητό από το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Τοποθετήστε τα υγρά του κρέατος σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το κρύο νερό και το κορν φλάουρ και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα που βράζει το ζουμί από το κρέας μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα.