Υλικά
- 3 αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
- 1 φλ. τσαγιού φλέικς καρύδας
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 225 γρ. ψιλοκομμένο ανανά με το χυμό του
- 1 φλ. τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε μία φόρμα 20×30 εκ.
- Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αβγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίξτε τα καρότα, τα φλέικς καρύδας, τα καρύδια, τον ανανά και τις σταφίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Με μία κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των καρότων σε εκείνο με το βουτυρόγαλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στην φόρμα και ψήστε στους 175 βαθμούς για μία ώρα.
- Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρετε.