Υλικά

  • 3 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 φλ. τσαγιού φλέικς καρύδας
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 225 γρ. ψιλοκομμένο ανανά με το χυμό του
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και λιπάνετε μία φόρμα 20×30 εκ.
  2. Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αβγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίξτε τα καρότα, τα φλέικς καρύδας, τα καρύδια, τον ανανά και τις σταφίδες σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  6. Με μία κουτάλα προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των καρότων σε εκείνο με το βουτυρόγαλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  7. Τοποθετήστε το τελικό μείγμα στην φόρμα και ψήστε στους 175 βαθμούς για μία ώρα.
  8. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρετε.