Υλικά
- 5 πιπεριές
- 7 ντομάτες
- 4 μελιτζάνες
- 5 κολοκύθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 500 γραμ. ρύζι Καρολίνα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- πατάτες
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε τα λαχανικά και αδειάζετε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους, κρατώντας τα «καπάκια» τους.
- Τις ντομάτες τις πασπαλίζετε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε την ψίχα από όλες τις ντομάτες και την ψίχα από 2 κολοκυθάκια
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το ρύζι, το λάδι και αλατοπίπερο
- Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τα λαχανικά χωρίς όμως να τα τιγκάρετε και κλείνετε με τα καπάκια τους.
- Το ζουμί που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνετε πάνω από τα γεμιστά, μαζί με λίγο εξτρά λάδι
- Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβετε και βάζετε πατάτες
- Ψήνετε στους 220 βαθμούς, πάνω -κάτω αντίσταση για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο