Υλικά
- 1 πακέτο πίτες τάκος
- 700 γρ. κιμά ανάμεικτο
- ψιλοκομμένο μαρούλι ή μαρούλι iceberg
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ποτήρι νερό
- 3 με 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.τ.γ. μέλι
- 2 κ.τ.σ. μουστάρδα
- ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε τακτικά για 5′ περίπου, μέχρι δηλαδή να ασπρίσει ο κιμάς
- Κατόπιν, προσθέτετε τη ντομάτα και το νερό, ίσα που να καλύπτει τον κιμά
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά και το τζίντζερ.
- Αφήνετε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι επιπλέον.
- Προς το τέλος, προσθέτετε τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
- Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του, είναι έτοιμος και τον αφήνετε στην άκρη
- Παίρνετε τις πίτες, τοποθετείτε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι.
- Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα τάκος και σερβίρετε σε μια πιατέλα.