Υλικά

  • 1 πακέτο πίτες τάκος
  • 700 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • ψιλοκομμένο μαρούλι ή μαρούλι iceberg
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 με 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.τ.γ. μέλι
  • 2 κ.τ.σ. μουστάρδα
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε τακτικά για 5′ περίπου, μέχρι δηλαδή να ασπρίσει ο κιμάς
  5. Κατόπιν, προσθέτετε τη ντομάτα και το νερό, ίσα που να καλύπτει τον κιμά
  6. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά και το τζίντζερ.
  7. Αφήνετε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι επιπλέον.
  8. Προς το τέλος, προσθέτετε τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  9. Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του, είναι έτοιμος και τον αφήνετε στην άκρη
  10. Παίρνετε τις πίτες, τοποθετείτε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι.
  11. Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα τάκος και σερβίρετε σε μια πιατέλα.