Υλικά
- 1 πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια (περίπου 500 γρ)
- • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- • 100 γρ. ζάχαρη
- • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να λιώσει το πεπόνι.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί και κατόπιν ρίχνετε το μείγμα στο μπολ για το παγωτό.
- Το τοποθετείτε στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα το ξαναβγάζετε. Το ξαναχτυπάτε και το ξαναβάζετε πίσω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για ακόμα 3 με 4 φορές ανά μία ώρα.