Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 5/8 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
- 1/2 φλ. σταγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ (22 εκ).
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
- Προσθέστε ένα ένα τα αβγά, την ξινή κρέμα και την βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την ξινή κρέμα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τα μύρτιλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τα πεκάν.
- Τοποθετήστε το μισό από το μείγμα του κέικ στη φόρμα, καλύψτε με μια στρώση από το μείγμα με την καστανή ζάχαρη, ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 55- 60 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και βγάλτε το κέικ από την φόρμα. Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.