Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 250 γραμμάρια τυρί ταλαγάνι κομμένο σε φέτες
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες προσούτο (ψημένες στο φούρνο για 3 λεπτά)
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Με ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο.
  2. Αυτό που περισσεύει από το φύλλο και εξέχει προς τα έξω, το κόβουμε και τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι.
  3. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  5. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Προσθέτουμε στο σπανάκι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το προσούτο και ανακατεύουμε.
  9. Απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.
  10. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε το τυρί και το προσούτο. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί για 35 λεπτά.