Υλικά
- 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
- 2 κ. σ. ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 420 γρ. ρεβίθια κονσέρβα (ή βρασμένα)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπλέντερ τοποθετείστε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τα ρεβίθια και το ελαιόλαδο και χτυπήστε ξανά.
- Στη συνέχεια ρίξτε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα.
- Τοποθετείστε σε ένα σκεύος με καπάκι και αφήστε στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 2 ώρες.
- Τοποθετείστε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με πάπρικα και σερβίρετε.