Υλικά
- 2 φλ. (75 γρ.) νιφάδες καρύδας
- ½ φλ. (120 ml) κρέμα καρύδας
- 1 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας
- 2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 45 γρ. τσιπ σοκολάτας
- 175 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Στρώνετε μία λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή ταψί που να χωράει στο ψυγείο
- Βάζετε στο multi τις νιφάδες καρύδας, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα μέντας και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μία κολλώδης πάστα
- Ρίχνετε το μείγμα καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα τσιπ σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά.
- Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και το τοποθετείτε στη λαμαρίνα. Πατάτε με την παλάμη σας το μείγμα για να απλωθεί σε σχήμα μπισκότου.
- Βάζετε τα μπισκότα στην κατάψυξη για 1 με 2 ώρες
- Σε ένα μπολάκι ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα (αφού την έχετε σπάσει σε μικρά κομμάτια) και το γάλα καρύδας. Το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει.
- Βγάζετε τα μπισκότα από την κατάψυξη και τα ρίχνετε ένα-ένα στο μπολ με τη σοκολάτα. Με 2 πιρούνια τα βγάζετε από το μπολ, αφήνετε να στάξει η σοκολάτα και το τοποθετείτε ξανά στη λαδόκολλα.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τσιπ σοκολάτας
- Βάζετε ξανά τα μπισκότα στην κατάψυξη και τα αφήνετε για ακόμη 2 ώρες.