Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά νερό.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και αλείφετε με βούτυρο. Απλώνετε την ζύμη για την τάρτα κολλώντας τη στα τοιχώματα του σκεύους.
- Πάρτε μια μεμβράνη και τοποθετείστε την πάνω στη ζύμη βάζοντας πάνω της λίγα φασόλια για να μην φουσκώσει. Ψήνετε για 35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.