Υλικά
- 1 έτοιμο ανοιγμένο φύλλο σφολιάτας
- 10 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 16 κουταλιές ζάχαρη
- 60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) παγωμένο βούτυρο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
- 2 κουταλιές μέλι
- λίγο αλεύρι
- αποξηραμένα φετάκια μήλου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε 4 δίσκους ζύμης διαμέτρου 18 περίπου εκατοστών.
- Τους βάζετε πάνω σε ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Βάζετε τα φετάκια των μήλων αρμονικά πάνω στη σφολιάτα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο.
- Ψήνετε στο φούρνο τις τάρτες για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μήλα και να καραμελώσουν. Πριν τις σερβίρετε, τις αλείφετε με μέλι.
- Αν θέλετε, τις γαρνίρετε και με αποξηραμένα φετάκια μήλων.