Υλικά
- 300 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 180 γρ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 2 μανταρίνια πολτοποιημένα στο multi
- 2 κάψουλες βανίλια
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 500 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλένετε πολύ καλά και σκουπίζετε 2 μανταρίνια κλημεντίνες.
- Τα κόβετε για να απομακρύνετε τυχόν κουκούτσια, τις ίνες που υπάρχουν στο κέντρο και τα σκούρα μέρη πάνω (εκεί που δένει το κλαράκι) και κάτω.
- Τα βάζετε στο multi και τα πολτοποιείτε. Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα δουλεύετε σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά.
- Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε τα αβγά ένα – ένα, τον πολτό των μανταρινιών, τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες.
- Χαμηλώνετε ακόμα την ταχύτητα και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Τέλος, προσθέτετε το γάλα και μετά από 1 λεπτό σταματάτε το μίξερ.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε για 50΄
- Βυθίζετε στο κέικ ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το βγάζετε από το φούρνο.