Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 20 γρ. μαγιά νωπή
- 1/2 κ. γ. ζάχαρη
- 1 κ. γ. κοφτό αλάτι
- 350-400 ml νερό χλιαρό
- 250 γρ. τριμμένο τυρί
- 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
- Αρχικά κοσκινίζετε επάνω σε μία λαδόκολλα τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι διαλύετε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη.
- Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, κατόπιν κάνετε μία λακουβίτσα και ρίχνετε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ.
- Στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια για 25 λεπτά. Σκεπάζετε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της.
- Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ζυμώνετε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να ομογενοποιηθεί το τυρί στη ζύμη.
- Κόβετε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 20 γρ. και κάνετε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
- Τοποθετείτε τα τυροπιτάκια σε ταψάκι, τα σκεπάζετε με πανί και τα αφήνετε για 30 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους.
- Πριν τα ψήσετε τα ραντίζετε με νερό για να κάνουν κρούστα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 20-30΄.