Υλικά
- 3 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
- 8-9 ντοματάκια
- 3 φλιτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 6-7 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο ξεφλουδισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- φλούδες παρμεζάνας
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα αλέθετε στο μούλτι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ζωμό, τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και τα βράζετε για 4-5 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και κρατάτε το ζωμό ντομάτας ζεστό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Συνεχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.
- Πριν ρίξετε την τελευταία κουταλιά από το ζωμό προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο ψιλοκομμένο, τα ντοματάκια και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το ριζότο, γαρνίροντας με τις φλούδες παρμεζάνας.