Υλικά
- 2 πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 2-3 κ. σ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 5 κ. σ. φρυγανιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
- Ξεφλουδίζουμε προαιρετικά τις πατάτες. Με κοφτερό μαχαίρι, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος, δημιουργώντας πτυχές στην επιφάνεια της πατάτας.
- Προσέχουμε να τις κρατάμε σταθερές, για να κοπούν ομοιόμορφα οι φέτες.
- Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυράντοχο σκεύος, με την χαραγμένη πλευρά προς τα επάνω.
- Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.