Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 175 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 αβγά
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
Εκτέλεση
- Βγάλτε το βούτυρο απ’ το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ετοιμάσετε τα υλικά για να μαλακώσει και λίγο πριν ξεκινήσετε την ετοιμασία, βάλτε τον φούρνο στους 180ºC να προθερμανθεί.
- Λιώστε τις μπανάνες με το πιρούνι. Βουτυρώστε τη φόρμα που θα κάνετε το κέικ και επενδύστε τη με λαδόκολλα ή χαρτί σιλικόνης για ευκολία.
- Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε με μίξερ χειρός ή στη κουζινομηχανή για 2 λεπτά.
- Ρίξτε το μίγμα μέσα στη φόρμα, ισιώστε το, δώστε του ένα χτύπημα στον πάγκο να φύγουν τυχόν θύλακες αέρα και βάλτε τη στο φούρνο στους 180οC.
- Στα 50’, βάλτε ένα αιχμηρό μαχαίρι στο κέικ και εφόσον βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το για άλλα 5-10’.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη φόρμα με το κέικ απ΄ τον φούρνο, περιμένετε ένα λεπτό και στη συνέχεια αφαιρείτε το κέικ με το χαρτί.
- Βγάζετε το χαρτί και ακουμπάτε το κέικ πάνω σε μια σχάρα που αερίζεται, προκειμένου να έρθει σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου.