Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες τυρί γκούντα
- 4 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας
- 2 κούπες τριμμένο τυρί γραβιέρα
- 4 αβγά
- μισή κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε μόνο το ψωμί του τοστ στην τοστιέρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Ετοιμάζουμε 4 τοστ, τοποθετώντας ανάμεσα σε κάθε 2 φέτες ψωμιού, 1 φέτα γκούντα και 1 φέτα αλλαντικό.
- Τοποθετούμε τα 4 τοστ σε ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ψήνουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο όσο πάρει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Τοποθετούμε τη μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί μέσα σε κάθε τοστ και πάνω από αυτό. Θα χρειαστείτε περίπου μια κουταλιά μπεσαμέλ μέσα κι άλλη τόση από πάνω σε κάθε τοστάκι.
- Ψήνουμε τα γεμισμένα τοστ στο γκριλ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε 4 αβγά μάτια ως εξής. Σε κρύο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και σπάμε μέσα τα 4 αβγά. Ανάβουμε τη φωτιά και ψήνουμε τα αβγά μάτια.
- Βγάζουμε τα τοστ από το φούρνο και τοποθετούμε προσεκτικά πάνω τους από 1 αβγό μάτι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.