Υλικά
- 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
- θαλασσινό αλάτι προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
- Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.