Υλικά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 500 γραμμάρια κέτσαπ
- 250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
- παρμεζάνα για το πασπάλισμα
- 1 πακέτο κανελόνια άβραστα
- ¾ του κιλού κιμά κοτόπουλου
- ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την κανέλα, τη μία κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες, το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Ύστερα αφαιρούμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε τη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, την μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια (άβραστα) σφιχτά και τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ διπλά-διπλά χωρίς να έχουν κενό μεταξύ τους.
- Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα παρμεζάνα και τελειώνουμε το φαγητό μας στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να κάνει κρουστά η παρμεζάνα.