Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το ολόκληρο μέσα στο λάδι για 1 λεπτό.
- Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
- Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
- Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Η σάλτσα συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.