Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ροκφόρ θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  2. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το σκόρδο, βάζοντάς το ολόκληρο μέσα στο λάδι για 1 λεπτό.
  3. Όταν ροδίσει το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα θρύμματα ροκφόρ.
  4. Λιώνουμε το ροκφόρ με μια κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος.
  5. Την αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου ώστε να δέσει και συμπληρώνουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Η σάλτσα συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά.